(VIDEO) Sayu, Selepas Mengetahui Salah Seekor Daripada ‘Anak Kecilnya’ Sudah Mati, Ini Yang Dilakukan Oleh Keluarga Monyet Ini, Sangat Menyentuh Hati…..

(VIDEO) Sayu, Selepas Mengetahui Salah Seekor Daripada ‘Anak Kecilnya’ Sudah Mati, Ini Yang Dilakukan Oleh Keluarga Monyet Ini, Sangat Menyentuh Hati…..

Bukan mudah menerima hakikat bahawa insan yang kita sayang pergi buat selama-lamanya. Kenyataan ini sangat menyakitkan tetapi mahu atau tidak, kita harus tetap perlu menerima hakikat tersebut. Bukan hanya kita manusia yang merasai kesakitan itu malah haiwan juga punya perasaan sedih apabila kematian ahli keluarga mereka.

Monyet-monyet yang dahulunya hidup bahagia bersama dikejutkan dengan berita kematian salah seekor daripada mereka, seekor anak monyet yang masih kecil. Pada mulanya keluarganya tidak tahu akan kematiannya, sehinggalah bangkai anak monyet yang keras itu terjatuh daripada pokok. Dari situ keluarga baru tahu bahawa monyet kecil itu sudah mati…

Mereka sebenarnya tidak tahu bahawa itu hanyalah sebuah anak patung monyet yang sengaja diletakkan di situ. Sudah tentu mereka tidak dapat membezakan antara monyet sebenar dengan anak patung kerana rupa mereka sama sahaja. Bagi mereka yang mati itu adalah salah seekor daripada ahli keluarga mereka.

Mengetahui hakikat salah satu antara mereka telah mati sememangnya sangat menyedihkan. Lihat sahaja apa yang dilakukan oleh salah seekor daripada mereka, mengendong si kecil, menggoncang tubuhnya seakan-akan tidak percaya bahawa si kecil itu telah pergi.

Melihat apa yang dilakukan mereka, hati anda pasti akan terusik…

VIDEO:

Sumber : PenMerah

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password