TANGAN MELEKAT KETIKA MANDIKAN JENAZAH.RUPA-RUPANYA INI YANG DILAKUKAN BELIAU SEMASA MANDIKAN JENAZAH. – MEDIA OHSEM

TANGAN MELEKAT KETIKA MANDIKAN JENAZAH.RUPA-RUPANYA INI YANG DILAKUKAN BELIAU SEMASA MANDIKAN JENAZAH. – MEDIA OHSEM

Gambar Hiasan

Tgh sibuk memandikan jenazah seorang wanita, tiba2 suasana jd gempar apabila tiba2 tgn seorang wanita yg merupakan pemandi mayat melekat di badan jenazah tersebut. Puas ditarik tak berjaya. Kes ini pun dirujuk kepada seorang imam. Apa jd seterusnya amat mengejutkan sekali. Ada video. Jom baca dan kongsikan.

“Berapa kalilah tubuh ini telah melakukan zina sambil menampar-menampar dan memukul-mukul berkali pada batang tubuh si mati”.

Imam Malik berkata : “Kamu telah menjatuhkan Qazaf (tuduhan zina) pada wanita tersebut sedangkan kamu tidak mendatangkan 4 orang saksi. Dalam situasi begini, di mana kamu nak cari saksi? Maka kamu harus dijatuhkan hukuman hudud 80 kali sebatan kerana membuat pertuduhan zina tanpa mendatangkan 4 saksi.”

Semasa wanita pemandi mayat itu dikenakan hukuman, bila tiba sebatan yang ke 80, maka dengan kuasa Allah SWT, terlepaslah tangannya dari mayat tersebut.

PENGAJARAN :

Jaga lidah jangan sebarkan fitnah. Jangan bersangka buruk dengan kuasa Allah Taala. Kalau kita tahu dia itu seorang pelacur sekalipun, tapi kalau kita tak pernah lihat perbuatan maka kita dilarang menuduhnya berzina. Diharap kisah Imam Malik dan Pemandi Mayat ini dijadikan sebagai tauladan dan ikhtibar. Kerana itu ingatlah, apabila kita membantu menyebar sesuatu perkara buruk dalam masyarakat,negeri atau negara, yang mana kita tidak menyaksi dan tiada saksi, maka tunggulah suatu hari, kita akan menerima balasannya, walaupun peristiwa berlaku. Berhati-hatilah semua dan jangan terjerat dengan jarum-jarum kejahatan.

TENGOK VIDEO :

Sumber DebatmalaysiaSumber :MediaOhSem

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password