“Tak usah terpengaruh dengan iklan produk kosmetik untuk dapatkan kulit putih…” – Wanita ini beri penjelasan bahawa kulit hitam manis sebenarnya cantik dan seksi

"Tak usah terpengaruh dengan iklan produk kosmetik untuk dapatkan kulit putih…" – Wanita ini beri penjelasan bahawa kulit hitam manis sebenarnya cantik dan seksi

 

Stereotaip berkulit cerah menjadi standard kecantikan seorang wanita bukan hanya berlaku di Malaysia, tetapi seluruh dunia.

Rata-rata kini semain ramai wanita yang menginginkan kulit yang putih dan cerah. Mereka sanggup berhabisan wang ringgit untuk pembedahan atau produk kecantikan untuk memiliki kulit putih dan gebu.

Namun, seorang pengguna Facebook. Siti Nornadrah Sheikh Nordin telah memuat naik statusnya di Facebook bahawa kulit hitam manis sebenanarnya mempunyai satu aura kecantikan yang tersendiri kepada wanita yang memilikinya.

These are among the most beautiful women of tan skin i’ve even seen. Dr Amalina, Nabila Huda, Alicia Amin, Dayang Nurfaizah, Ainul Aishah, Haneesya Hanee dan ramai lagi.

Somebody has said nowdays, kulit putih2 dah ketinggalan zaman. I agreed on that! Look at these georgous ladies with their dark or tan skin tone ni. Takde ape yang kurang buat they look much sexier in that tone.

Mentaliti orang Malaysia ni sempit. Dia punya sempit sampaikan cahaya nak tembus pon susah. Dan disebabkan orang2 mcm ni, ramai perempuan kat luar sana jadi bodoh telan supplement itu ini, ubat putih itu, cucuk tang sana cucuk tang sini bagai sebab nak nampak cantik.

Eh u guys, jangan dengar cakap orang kat belakang. Memang layak dieorang kat belakang pon. Don’t ever feel down of what people has said tu you. Make it a jumping stone for you to be bold and beautiful. Be a winner! Don’t fall just for people like that.

“Girls, kita dilahirkan dengan kulit yang paling cantik dalam dunia. Pergilah travel satu dunia, semua akan jatuh cinta dengan kulit kita,” Nabila Huda.


See, warne kulit kita dah cantik, buat ape nak bleach bagai. Orang caucasian berjemur nak kulit tan macam kita. Kita pulak sibuk2 nak putih sampai sanggup meragut nyawa.

From now on please stand up for yourself, jangan biarkan orang buli korang sebab kulit korang gelap. Bilal bin Rabah manusia paling hitam tapi tempat dia di syurga. Nak putih2 buat apa, bukan boleh buat tiket ke syurga pon.

Takkan nak kena depends on product sampai tua untuk maintainkan putih itu. Berapa lame je boleh tahan, ntah belom tua, buah pinggang da rosak. Takkan nak tunggu mereput baru nak insaf. Berbanggalah dengan kulit kita, in what colour pon. Tak perlu ubah2 dah. Dah cantik.

Dalam hidup ini, kita perlu hargai anugerah yang dikurniakan oleh tuhan kepada kita. Jangan memandai-mandai mengubah sesuatu yang sudah ditetapkan melainkan perlu dan untuk kesihatan. Tak usah terpengaruh dengan iklan-iklan produk kosmetik yang kebanyakannya membuatkan anda hilang keyakinan diri.

Girls and ladies, please, jangan down dengan cakap-cakap orang. Stop yourself from being bully.

Stand up, be bold, be beautiful in any colour you are.  ❤ ❤ ❤

Sumber : Siti Nornadrah Shiekh Nordin

Sumber :OhMyMedia

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password