“Dulu aku boleh jalan, sekarang lumpuh sebelah badan.” – Gadis kongsi penderitaan diserang penyakit strok

  Strok adalah penyebab utama yang ketiga bagi kematian di Malaysia. Ia merupakan punca utama bagi kehilangan upaya orang dewasa. Namun bukan sahaja orang dewasa, malah golongan remaja juga turut…

Read More

(Video) “Pesawat Paling Ngeri Pernah Saya Naik Dalam Hidup,” Penumpang Kongsi Detik Cemas Enjin Pesawat Meletup Di Udara

  15 Feb – Sebuah pesawat United Airlines yang membuat penerbangan dari San Francisco ke Hawaii terpaksa melakukan pendaratan cemas selepas sebahagian enjin pesawat bertaburan di udara. Pesawat yang membawa…

Read More
Dr. Amalina Bakri kongsi tips bagi mereka yang ingin 'fluent' bahasa Inggeris ala omputih

Dr. Amalina Bakri kongsi tips bagi mereka yang ingin ‘fluent’ bahasa Inggeris ala omputih

  Siapa yang tidak mengenali pelajar hebat, Nur Amalina Che Bakri yang pernah mengejutkan orang ramai dengan keputusan 17A1 dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) beliau pada tahun 2004. Kini beliau…

Read More
"Dah bagi sewa murah, macam ni kau balas aku…" – Tuan rumah kongsi pengalaman dianiaya penyewa perempuan

“Dah bagi sewa murah, macam ni kau balas aku…” – Tuan rumah kongsi pengalaman dianiaya penyewa perempuan

  Persengketaan di antara penyewa dengan tuan rumah bukanlah perkara yang baru. Sebelum-sebelum ini, pelbagai kisah yang kita dengar mengenai perkara ini. Terbaru, seorang wanita telah berkongsi pengalaman hitam beliau…

Read More
"Doktor tolong baca Yassin and ayat-ayat untuk kurangkan sakit." – Wanita ini kongsi pengalaman indah bersalin di hospital yang patuh syariah di KL

“Doktor tolong baca Yassin and ayat-ayat untuk kurangkan sakit.” – Wanita ini kongsi pengalaman indah bersalin di hospital yang patuh syariah di KL

  Setiap ibu mempunyai prosedur dan pengalaman yang berbeza ketika melahirkan anak masing-masing. Ia bergantung kepada beberapa faktor seperti keadaan bayi dalam kandungan, jenis hospital dan tindakan oleh doktor yang…

Read More
"Kehebatan seperti dirasuk dalam persembahan…"- Lelaki ini kongsi fenomena Faizal Tahir dalam AJL

“Kehebatan seperti dirasuk dalam persembahan…”- Lelaki ini kongsi fenomena Faizal Tahir dalam AJL

  Menjadi seorang penyanyi bukan sekadar membawa sebuah lagu dengan suara yang merdu, tetapi juga berperanan besar dalam mencorakkan kehidupan masyarakat. Namun ianya sangat sinonim dengan Faizal Tahir, penyanyi tempatan…

Read More
"Kesian pakcik tu galas beg berat gila." – Gadis kongsi kisah sebak pakcik jual barangan anyaman

“Kesian pakcik tu galas beg berat gila.” – Gadis kongsi kisah sebak pakcik jual barangan anyaman

  Bukan mudah untuk mencari sesuap nasi. Dari terbit sampai terbenam matahari, semua demi menyara kehidupan dan keluarga tersayang. Seorang pengguna Twitter baru-baru telah berkongsi kisah beliau mengenai seorang pakcik…

Read More
"Kita semua buat sepah, kita semua kena kemas…" – Lelaki kongsi cara efektif beliau mendidik anak-anaknya supaya mengemas rumah

“Kita semua buat sepah, kita semua kena kemas…” – Lelaki kongsi cara efektif beliau mendidik anak-anaknya supaya mengemas rumah

  Satu ketika, aku tengah makan. Nampak isteri aku tunjuk artikel di telefon pintar pada anak-anak. “Baca ni,” katanya. Aku tengok saja. Lepas makan aku tanya dia, “Artikel apa tu?”…

Read More
"Nak tengok video 'blue' ni…?" – Gadis 17 tahun kongsi pengalaman diganggu pegawai JPJ yang gila seks ketika ujian memandu

“Nak tengok video ‘blue’ ni…?” – Gadis 17 tahun kongsi pengalaman diganggu pegawai JPJ yang gila seks ketika ujian memandu

  Baru-baru ini seorang gadis telah berkongsi di Instagram stories pengalaman hitam beliau telah menjadi mangsa serangan seksual oleh seorang lelaki yang gila seks. Apa yang mengejutkan, lelaki itu adalah…

Read More

Salah Guna Buaian Boleh Cederakan Bayi, Wanita Kongsi Manfaat Dan Kebaikan Buaian Untuk Perkembangan Bayi

  Seperti yang kita tahu, bayi sangat sinonim dengan buaian yang digunakan mereka untuk tidur. Boleh dikatakan setiap rumah yang mempunyai bayi pasti memiliki buaian yang boleh membantu menidurkan anak…

Read More

Page 1 of 8

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password