“Size bra berapa sis?” – Wanita luah perasaan rimas diganggu lelaki gila seks setiap hari

"Size bra berapa sis?" – Wanita luah perasaan rimas diganggu lelaki gila seks setiap hari

 

Gangguan seksual boleh terjadi kepada sesiapa sahaja tanpa mengira jantina. Namun, gangguan seksual terhadap wanita adalah lumrah terutamanya apabila seseorang memuat naik gambar di alam maya yang boleh mengundang hawa nafsu bagi mereka yang melihatnya.

Terbaru, seorang netizen meluahkan kekecewaan beliau yang terpaksa berhadapan dengan golongan ‘gila seks’ walaupun sekadar sekeping gambar di laman sosial media.

Seorang pengguna Twitter, Safiya Ezzati berkongsi screenshot private message berkenaan daripada pengguna Facebook bernama Hazwani Osman yang dikatakan berbau lucah.

Tweet berkenaan telah mengundang ramai netizen untuk memberikan pendapat masing-masing. Rata-rata menyalahkan penampilan perempuan itu sendiri yang mengundang tindakan seksual oleh golongan lelaki.

Namun selepas itu, berlaku sedikit pertengkaran kecil diantara Safiya dengan pengguna-pengguna Twitter yang lain.

.

Walau bagaimanapun, mencegah lebih baik daripada mengubati. Justeru gangguan seksual boleh dielakkan sekiranya seseorang itu berpenampilan yang bersesuaian dan tidak mengundang perilaku salah oleh mereka yang tidak bertanggungjawab.

Sumber : Safiya Ezzati

Sumber :OhMyMedia

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password