Ramai perempuan Melayu sekarang yang suka kena ‘fuc*’ berkali-kali

Ramai perempuan Melayu sekarang yang suka kena 'fuc*' berkali-kali

 

Entah di mana silapnya, wanita generasi sekarang semakin kurang sifat kewanitaan mereka berbanding dengan wanita generasi terdahulu. Mungkin disebabkan budaya barat yang mengalir deras di dalam darah mereka ini menjadikan mereka lebih terbuka ketika berbicara tanpa segan silu menggunakan perkataan lucah seperti fuc*, motherfcuker dan lain-lain lagi di dalam kehidupan seharian mereka.

Mungkin pada mulanya, ini hanya merupakan salah suatu cara untuk mereka melepaskan tekanan dan stress, namun lama kelamaan, perkara yang dulunya hanya dibuat sekali sekala kini sudah menjadi seperti sebuah trend dan budaya.

Apa yang anehnya, wanita-wanita jenis ini akan berasa cepat tersinggung apabila ditegur dan mereka akan cepat-cepat mempertahankan tindakan mereka itu dengan mengatakan ianya adalah sebuah perkara yang biasa, terutamanya di dalam budaya barat.

Sebalik daripada menerima teguran orang ramai dan mencuba untuk menjadi seorang wanita beragama Islam yang sebenar, mereka meminta masyarakat supaya belajar menerima mereka dengan  hati yang terbuka.

.

Tweet wanita ini kemudiannya telah mendapat perhatian pengguna Twitter yang lain yang rata-rata berpendapat bahawa tabiat mencarut berulang-ulang kali, terutamanya di dalam laman media sosial bukanlah merupakan suatu perkara yang baik, apatah lagi untuk dibanggakan.

.

.

Sumber  : Twitter

Sumber :OhMyMedia

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password