PPIM NAFI BANTU BEBASKAN DOKTOR GIGI PALSU – BERNAMA – 9/10/17

KUALA LUMPUR, 9 Okt (Bernama) — Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) menafikan dakwaan kononnya membantu membebaskan “Doktor Gigi Palsu” yang didenda RM70,000 kerana didapati menjalankan perniagaan memasang pendakap gigi secara haram baru-baru ini.

Ketua aktivis PPIM Datuk Nadzim Johan berkata PPIM tidak pernah menyokong atau mengiktiraf tindakan individu yang boleh mengundang risiko kepada golongan pengguna di negara ini.

Oleh itu, beliau kesal dengan dakwaan itu yang menurutnya telah mengundang salah faham sehingga menjadi kecaman dalam kalangan netizen.

“Netizen termasuk golongan profesional seperti doktor gigi bertauliah menuduh PPIM membantu membebaskan individu tersebut yang hanya mempelajari kaedah pemasangan pendakap gigi dari YouTube…seolah-olah merendahkan martabat dan menghina usaha mereka (doktor gigi) yang perlu bertungkus-lumus mendapatkan kelayakan dalam bidang pergigian.

“PPIM hanya berperanan memberikan khidmat nasihat kepada pihak keluarga dan peguam ‘Doktor Gigi Palsu’ itu yang datang berjumpa dengan PPIM selepas hukuman dijatuhkan kepada individu berkenaan,” katanya pada sidang media, di sini hari ini….

PPIM NAFI BANTU BEBASKAN DOKTOR GIGI PALSU – BERNAMA – 9/10/17 was last modified: October 10th, 2017 by HISYAMSumber : PPIM

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password