Jika Anda Seorang Yang Kental Seperti Pakcik Berbaju Hijau Ini, Petronas Nak Payung Petrol & Minyak Hitam Selama Setahun

Pakcik berbaju hijau di dalam gambar diatas ini bernama Chin Kun On. Beliau sudah 17 tahun menetap di Kulim, Kedah.

Dahulunya, beliau bekerja sebagai kontraktor – pelbagai jenis bangunan boleh buat. Namun, segala-galanya berubah pada tahun 2000 apabila kaki kanannya dipotong susulan kemalangan yang menimpa dirinya. Tapi bagi Chin Kun On, itu bukannya satu pengakhiran.

Walaupun cacat, saya tak mahu minta sedekah duit orang.” kata Chin Kun On tegas.

Apa yang Chin Kun On lakukan adalah, beliau mula menjual ais krim dan terpaksa menggembara lebih 100KM setiap hari untuk mencari rezeki. Hasil dari penat lelahnya itu, beliau berjaya menyara isterinya yang menghidap kanser serta anak angkatnya.

Yang lebih mengharukan, penat lelah pakcik Chin Kun On tampaknya begitu dihargai oleh anaknya yang berkata: “Girlfriend takdak boleh cari lain. Tapi bapak dan mak, satu saja.”

Ikuti kisah pakcik Chin Kun On menerusi video kat sini

[Video sini]

Tidak kira dimana kaki kita terpacak sekarang, setiap dari kita mempunyai kisah pahit dan manis yang tersendiri dalam usaha mencari rezeki dan menyara keluarga.

Faham, setiap keringat yang keluar tidak mengharapkan sebarang balasan namun Petronas mahu menghargai mereka yang berjiwa kental ini dengan hadiah misteri – bekalan minyak petrol dan minyak hitam selama SETAHUN.

Bagi kami, itu sedikit sebanyak akan mengukir senyuman di wajah anda yang bekerja keras ini.

Apa yang anda perlu buat adalah dengan menyertai Peraduan Pengejar Impian PETRONAS Sprinta yang baru sahaja dilancarkan oleh PETRONAS baru-baru ini.

Senang sahaja kalau nak sertai. Cuma perlu kongsi kisah anda sebagai seorang yang kental dalam mengejar impian. Tetapi tidak perlulah dalam bentuk video, cukup sekadar penulisan di media sosial sahaja.

Tidak kisah apa yang anda ingin ceritakan – apa sahaja yang anda rasa berbaloi untuk diceritakan – muat naik kisah itu di media sosial sama ada Facebook ataupun Instagram kemudian masukkan hashtag #PengejarImpian dan hashtag #PETRONASSprinta di dalam perkongsian itu.
Dari situ, pihak petronas akan mencari dan membaca kisah anda (jadi setkan posting itu kepada public) mereka yang terpilih akan menerima hadiah tersebut. Tapi sebelum itu, Like dahulu laman  https://www.facebook.com/PETRONASBrands, tonton video kisah pakcik Chin Kun On.

Jika anda kurang faham atau ada sebarang kemuyskilan mengenai peraduan ini, boleh layari www.mymesra.com.my/pengejarimpian.Sumber : SiakapKeli

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password