DEMI LAKONAN, EMOSI SHAHEIZY SAM TERGANGGU – PENDEDAHAN SYATILLA MELVIN – MEDIA OHSEM

 

Shaheizy Sam merupakan seorang pelakon yang amat hebat. Sesuai dengan popularitinya, Shaheizy Sam seringkali dapat memberikan penjiwaan watak yang amat berkesan kepada para penonton.

Setiap lakonannya, tak kira sebagai hero atau watak antagonis, selalunya dapat memberi kesan yang mendalam kepada para penonton.

Disebabkan kehebatan lakonannya dan juga bakatnya amat luar baisa, Shaheizy Sam amat popular sehingga dinobatkan sebagai Bintang Paling Popualr sebanyak 3 kali.

Yang terbaru, Shaheizy Sam telah membuat transformasi ke atas dirinya untuk filem terbaru.

Shaheizy Sam sanggup membuat perubahan bentuk badannya semata-mata untuk menjayakan watak dengan berkesan.

Baru-baru ini, pelakon Shaheizy Sam sanggup menurunkan berat badan sehingga menampakkan perubahan yang sungguh ketara di dalam filem Pinjamkan Hatiku.

Bagi pelakon ini, apa yang dilakukannya itu adalah untuk menghayati watak Naufal yang dibawakannya di dalam filem tersebut.

Filem ini telah menerima reaksi positif dari para pengkritik filem Malaysia apatah lagi dengan lakonan mantap Shaheizy Sam.

Selain itu, tindakan Sam menurunkan berat badan secara drastik itu juga mengundang rasa bimbang terhadap peminat. Apa tidaknya, Shaheizy Sam telah kehilangan 10 kilogram hannya dalam masa sebulan.

Bagaimanapun untuk pengetahuan anda, kadar penurunan 10 kilogram yang dilakukan Shaheizy Sam itu sebenarnya adalah dengan tunjuk ajar jurulatih profesional dan bukannya dilakukan tanpa sebarang rujukan.

Memang bahaya dan boleh memudaratkan kesihatan sekiranya membuat diet ekstrim tanpa rujukan pakar.

Filem Pinjamkan Hatiku lakonan Shaheizy Sam, Ayda Jebat dan Farid Kamil yang bakal berada di pawagam berdekatan anda pada 30 November ini.

Kemudiannya, Shaheizy Sam telah menaikkan semula berat badannya untuk filem Polis Evo 2. Shaheizy Sam telah tampil dengan bentuk badan yang sasa dan sado, memang habis berketul-ketul otot Shaheizy Sam.

Ini perbezaan gambar badannya:

Memang salute kepada Shaheiz Sam dengan pengorbanannya dan juga dengan commitment yang tinggi untuk menjayakan sesuatu watak.

Namun sebenarnya ramai tidak tahu tentang kesukaran dan kesusahan yang Shaheizy Sam lalui untuk membuat sebegitu.

Syatilla Melvin mengakui emosi suaminya Shaheizy Sam agak terganggu sepanjang mendapatkan bentuk badan yang diinginkan bagi menjayakan sesebuah filem.

Isteri Shaheizy Sam ini telah menceritakan bahawa Shaheizy Sam berusaha dengan amat keras untuk mendapatkan bentuk seperti yang dituntut dalam wataknya.

Syatilla ditemui pada majlis pratonton filem Pinjamkan Hatiku yang diadakan baru-baru ini, telah tampil mendedahkan usaha keras Shaheizy Sam.

Ini pendedahan Syatilla Melvin:

“Bukan mudah untuk dia dapatkan bentuk badan seperti itu. Emosi dia terganggu setiap kali dia diet untuk mendapatkan bentuk badan berotot seperti sekarang.

“Biasalah kalau perut kosong, dia hanya mengambil sayur-sayuran dan buah-buahan untuk mengisi perut,”

Kata Syatilla Melvin lagi, sebagai seorang isteri, dia sudah memahami rutin diet yang dilakukan aktor berkenaan.

“Saya kenal dia sudah tujuh tahun dan faham dia marah macam mana. Dia tengok sahaja saya tahu dia marah atau tidak,”

Sementara itu, bercakap tentang perkembangan kerjaya seni, Syatilla berkata, dia kini memberi perhatian terhadap anak lelakinya Syeriv yang kini berusia 6 bulan.

Ini komen Syatilla Melvin:

“Buat masa ini saya menumpukan perhatian terhadap Syeriv yang sedang membesar. Kami juga tiada pembantu rumah jadi tidak boleh untuk keluar bekerja lagi.

“Namun, saya ada juga berlakon watak kecil dalam drama Kerana Syurga Bukan Percuma bagi melepaskan rindu,”

Pasangan selebriti ini berkahwin pada 8 Februari lalu di Pulau Pinang. Anak sulung mereka di beri nama Syeriv lahir pada 9 Mei 2017.

Sumber: mStar

Sumber :MediaOhSem

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password