OhMyMedia

Baru tingkatan 2, gadis comel ini telah bergelar usahawan termuda di Malaysia

Baru tingkatan 2, gadis comel ini telah bergelar usahawan termuda di Malaysia

  Bila kebanyakkan remaja sekolah masih tercari-cari apa yang perlu dilakukan dalam kehidupan mereka, namun tidak bagi Nur Iman Safiyah Mohammed Shahree yang dipercayai seorang usahawan paling muda di Malaysia….

Read More
5 amalan yang perlu dibuat ketika berpindah masuk ke rumah baru

5 amalan yang perlu dibuat ketika berpindah masuk ke rumah baru

  Mengikut petua orang-orang lama, terdapat beberapa amalan yang perlu dilakukan ketika berpindah masuk ke rumah baru. Tidak kiralah sama ada rumah sewa yang sudah lama ditinggalkan kosong, ataupun yang…

Read More
"Ramai fresh grad yang menganggur bukan sebab memilih, tetapi sebab majikan mahu yang ada pengalaman lepas tu nak bayar rendah…"

“Ramai fresh grad yang menganggur bukan sebab memilih, tetapi sebab majikan mahu yang ada pengalaman lepas tu nak bayar rendah…”

  Isu lambakkan graduan menganggur di negara kita bukanlah sesuatu yang asing lagi dalam kalangan anak-anak muda. Peluang pekerjaan ditawarkan semakin tipis disebabkan keadaan ekonomi semasa yang membuatkan para majikan…

Read More
"Cikgu. Boleh. Tapi tunggu saya dapat gaji ya." – Kerana bangku pecah, semuanya terdedah

“Cikgu. Boleh. Tapi tunggu saya dapat gaji ya.” – Kerana bangku pecah, semuanya terdedah

  Tahun lepas, ada seorang murid tahun satu yang sangat pendiam. Perempuan. Aku perasan tudung dia selalu tutup dahi. Macam tak pandai pakai tudung. Baju pun selalu comot. Tahun ini,…

Read More
Tiga hari selepas mak meninggal, berbaris adik-beradik arwah dah datang nak tuntut rumah pusaka arwah mak ayah saya!

Tiga hari selepas mak meninggal, berbaris adik-beradik arwah dah datang nak tuntut rumah pusaka arwah mak ayah saya!

  Pagi tadi tiba-tiba salah seorang makcik sebelah arwah ayah saya hantar mesej di WhatsApp. Dia bagi salam, jadi saya jawab salam dan saya dah agak sebenarnya sebab apa. Makcik saya…

Read More
'Tak batal wuduk dan haram berkahwin' – Itulah hukum Memey sentuh anak lelaki Abby Abadi!

‘Tak batal wuduk dan haram berkahwin’ – Itulah hukum Memey sentuh anak lelaki Abby Abadi!

  Semalam jadi perdebatan hebat di antara netizen setelah gambar Abby memuatnaik foto bersama Danish, Memey, Norman Hakim dan semuanya ke dalam laman Instagram beliau. Terdapat sesetengah netizen yang mempersoalkan hukum…

Read More
Nak bercuti ke Yogyakarta? Baca 15 tips ke Jogja ini terlebih dahulu

Nak bercuti ke Yogyakarta? Baca 15 tips ke Jogja ini terlebih dahulu

  Sejak daripada dua tahun yang lepas, nama Yogyakarta sering muncul di dalam radar parawisata asli dari Malaysia. Mungkin disebabkan oleh filem AADC2 yang telah menjadikan Yogyakarta ini sebagai a must-visit-place di…

Read More
Wanita di Malaysia paling mudah terpengaruh dengan iklan-iklan produk berbaur lucah

Wanita di Malaysia paling mudah terpengaruh dengan iklan-iklan produk berbaur lucah

  Pelbagai produk kecantikan dan kesihatan dijual untuk tujuan membantu mereka yang mempunyai masalah dalaman mahupun luaran. Golongan wanita tidak terkecuali untuk membeli produk-produk berkenaan terutama melalui iklan yang dipaparkan…

Read More
Sisi gelap watak Mad Hatter dalam filem Alice In Wonderland yang wujud di kalangan bani Melayu

Sisi gelap watak Mad Hatter dalam filem Alice In Wonderland yang wujud di kalangan bani Melayu

  Mesti ramai yang menonton cerita Alice In Wonderland kan? Pada zaman dahulu di England, ramai pembuat topi dianggap sewel oleh masyararakat. Muka mereka pun putih selepuk yang pucat. Emosinya…

Read More
Wanita New Zealand luah perasaan jijik melihat pakaian seragam pramugari Airasia yang seksi

Wanita New Zealand luah perasaan jijik melihat pakaian seragam pramugari Airasia yang seksi

  AirAsia sememangnya cukup sinonim dengan warna merah, daripada logo syarikat sehinggalah pakaian seragam pramugari mereka. Namun baru-baru ini seorang wanita New Zealand telah menulis sepucuk surat terbuka mengenai rasa…

Read More

Page 36 of 54

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password