OhMyMedia

Dengan isteri sendiri bukan main berkira, tetapi dengan adik perempuan bukan main manja

Dengan isteri sendiri bukan main berkira, tetapi dengan adik perempuan bukan main manja

Saya baru berkahwin dua bulan. Suami merupakan anak sulung dan saya pula anak bongsu. Adik-adik ipar kerja dengan kerajaan. Abang mereka ini kerja sebagai jurutera di kilang dan saya pula…

Read More
Apa punca orang Islam jadi macam ini, wahai Bani Melayu?

Apa punca orang Islam jadi macam ini, wahai Bani Melayu?

Jumaat baru ini aku ada jumpa seorang pelajar dentistry dari Alexandaria Mesir, dia tengah cuti sebulan jadi dia datang ke Perancis nak jalan-jalan. Soalan pertama aku tanya dia, “macam mana…

Read More
5 jenis orang ini benar-benar memerlukan iPhone baru

5 jenis orang ini benar-benar memerlukan iPhone baru

Semua orang nak cerita pasal iPhone kan hari ni. Saya pun nak join la. Saya takda masalah dengan iPhone 7 dan iPhone 7 Plus yang baru dilancarkan di Malaysia. Beli…

Read More
Ramai orang yang kata kamera iPhone sangat 'overrated'

Ramai orang yang kata kamera iPhone sangat ‘overrated’

Ramai orang kata kamera iPhone sangat overrated, lebih-lebih lagi bila artikel pasal Best iPhone 7 Photos itu keluar. Tetapi, yang sibuk kutuk ini pernah pakai iPhone atau tidak? Gambar-gambar travel 2 tahun pertama saya di USA…

Read More
Begini caranya kalau takut beg korang dibongkar semasa di lapangan terbang nanti

Begini caranya kalau takut beg korang dibongkar semasa di lapangan terbang nanti

Susulan kes bagasi dibongkar dan barang dicuri oleh pengendali bagasi di lapangan terbang. Berikut ialah tips untuk elak barang dicuri dari bagasi dan dari dicuri ketika trave 1. Gunakan “hard-sided…

Read More
Perasan tak kenapa hari Rabu sering ada promosi ataupun 'sale'?

Perasan tak kenapa hari Rabu sering ada promosi ataupun ‘sale’?

Seorang sahabat pernah bertanya soalan ini, beberapa tahun lalu. Kali ni ada sahabat lain mengulang tanya, maka saya terpanggil untuk bantu jelaskan lagi dengan lebih detail. “Boleh Tuan Irfan huraikan,…

Read More
Dituduh jadi perosak 'rumah tangga', Zahirah Macwilson akhirnya buka mulut dedah perkara sebenar

Dituduh jadi perosak ‘rumah tangga’, Zahirah Macwilson akhirnya buka mulut dedah perkara sebenar

Sejak semalam, para peminat Kamal Adli dan Emma Maembong dikatakan bermurung setelah pelakon jelita itu telah mengeluarkan kenyataan bahawa hubungan cintanya bersama Kamal Adli telah pun berakhir. Apa yang mengejutkan,…

Read More
Kalau betul-betul dia sayang kau, dah tentu lama dia berhenti merokok, tak perlu nak 'like' bagai

Kalau betul-betul dia sayang kau, dah tentu lama dia berhenti merokok, tak perlu nak ‘like’ bagai

Semenjak dua menjak ini, jadi trend di laman-laman media sosial mengenai ‘stop smoking challenge’ di mana ramai wanita yang ‘menagih’ jumlah likes ataupun retweet bagi menyahut cabaran supaya pasangan masing-masing berhenti merokok. Ada yang…

Read More
Alangkah mudah nyawa kita nak diambil, tanpa ditangguh dan tanpa amaran

Alangkah mudah nyawa kita nak diambil, tanpa ditangguh dan tanpa amaran

Aku jarang menulis panjang, kecuali aku rasa ia berbaloi. Cerita sebenar telah diolah sedikit untuk tidak mendedahkan privasi dan detail orang yang terlibat. Kejadian malam ni memang buat aku terkesan….

Read More
"Selera nak tinggi, bayar nak murah. Perangai hanat" – Hanya sebab pakai Proton, driver Uber/Grab dapat rating 1 bintang

“Selera nak tinggi, bayar nak murah. Perangai hanat” – Hanya sebab pakai Proton, driver Uber/Grab dapat rating 1 bintang

Sekarang ini semakin ramai orang yang menjadi driver untuk Uber ataupun Grab sebagai kerja sambilan mereka. Bagi mereka yang pernah menggunakan perkhidmatan mereka ini, pastinya mereka tahu sistem rating yang diguna pakai oleh kedua-dua platform…

Read More

Page 21 of 23

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password