Bung Mokhtar Cadang Tembak Pengedar Dadah

Ahli Parlimen Kinabatangan, Bung Mokhtar Raden mencadangkan agar kerajaan meniru pendekatan Filipina dengan menembak pengedar dadah bagi menangani masalah dadah di negara ini telah membuat seluruh Dewan Rakyat terkejut.
“Masalah dadah ini, negara kita sudah menjadi seperti pusat pengeluaran dadah. Di Filipina apabila (Presiden Rodrigo) Duterte masuk, sekarang Filipina boleh dikatakan sebagai ‘sifar dadah’.

“Kenapa kita tidak boleh ikut cara Filipina. Kalau dia penagih kita penjara sahaja tanpa dakwa di mahkamah, kalau pengedar, kita tembak dia,” jelasnya.

Beliau mendakwa Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Polis Diraja Malaysia (PDRM) gagal berperanan menangani masalah dadah di negara ini.

“Saya lihat AADK gagal menjalankan amanahnya kerana makin tahun, makin hari, semakin banyak kes dadah. Saya cadang AADK ini bubarkan sahaja.

“Buang duit rakyat dan duit kerajaan. Kaunseling juga tidak berkesan. Rakyat menunggu hasilnya tetapi tidak ada hasil, mesyuarat juga tidak ada hasil,” katanya.

Sumber – Berita HarianSumber : SiakapKeli

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password