Baru 3 minggu bergelar pengantin baru, si suami telah pergi buat selama-lamanya

Baru 3 minggu bergelar pengantin baru, si suami telah pergi buat selama-lamanya
Perkahwinan adalah suatu perkara yang terindah dalam kehidupan kerana ‘membina masjid’ bersama pasangan tersayang dan dicintai. Kebahagiaan yang dicipta bersama menjadikan ia sebagai satu memori yang sukar untuk dilupakan. Pastinya kita akan berjanji dengan pasangan agar tiada siapa yang mampu memisahkan hubungan tersebut kecuali mati.Begitulah yang dialami oleh seorang pengguna Instagram yang dikenali sebagai @ninierozaini atau nama sebenarnya Siti Muhaini Mohd Rozaini apabila telah kematian suaminya, Muhamad Husaini Jamil pada 6 April lalu kerana menjadi mangsa langgar lari apabila motor yang dinaikinya dipercayai dilanggar sebuah kenderaan di Lebuhraya Baru Lembah Klang (NKVE), Subang.

Beliau juga telah memuat naik beberapa keping gambar kerana rindu yang menebal terhadap arwah suaminya yang berusia 27 tahun itu.

Mesej terakhir arwah.

.

Pergi tak kembali.

Tinggal kenangan.

.

.

.

.

Genap sebulan perkahwinan.

.

Wanita itu telah memuaat naik beberapa keping gambar di akaun Instagramnya kerana rindu yang teramat dalam terhadap arwah suaminya itu.

Meskipun baru tiga minggu mereka bergelar suami isteri, namun Siti redha dengan ujian yang diberikan oleh Allah. Disebalik kesedihan dan air mata Siti, keluarga dan rakan-rakan menjadi sumber kekuatan kepadanya agar menerima ujian dan dugaan ini dengan hati yang terbuka.

Sumber : Nienot

Sumber :OhMyMedia

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password